Arama Kurtarma Eğitimi
Arama Kurtarma Eğitimi | Amaç
Devlet kurum ve kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ( STK ) ‘ nın müdahale birimlerinde görev alan kişi ve kişilerin , temel arama ve kurtarma bilgisi , ilkeleri, yöntemleri ile ekiple birlikte çalışma becerileri kazanmalarını sağlayarak , başarılı bir müdahaleci olarak göreve hazırlamaktır.
HANGİ İŞLER/SEKTÖRLER İÇİN ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ZORUNLU/ALINIR ?
Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde her 30 çalışan, tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde her 40 çalışan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde her 50 çalışan için arama,kurtarma,tahliye, yangın ile mücadele ve acil durumlarda görevlendirilmek üzere uygun donanımlı ve özel eğitimli birer çalışan bulundurulması zorunluluğu bulunur.
HANGİ SEKTÖRLER VE HANGİ MESLEKLER ?
Çok Tehlikeli Sektörler Meslekler : Taş kömür madenciliği, Ham Petrol Çıkarılması, Doğalgaz çıkarılması, çalışanları,teknik ekip vb. Tehlikeli Sektörler Meslekler : Sebze ve Meyve Konservesi İmalatı Yapan Firmalar, Margarin,Katı yağların İmalatı, Alkol ve Tütün İmalatı vb.
ARAMA KURTARMA EĞİTİM ZORUNLULUĞU UYGULANACAK CEZAİ İŞLEMLER NE KADAR
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU gereğince işverenler , işçilerine “Arama Kurtarma Eğitimi” vermemeleri durumunda 1.078 TL ( Bin Yetmiş Sekiz TL ) para cezasına uygulanmaktadır. Sertifikalı olarak bu eğitimi Çalışanlarınıza bizler veriyoruz.
ARAMA KURTARMA EĞİTİMİNİN FAYDALARI
- İşletme yada kurum içerisinde meydana gelebilecek Acil Durum veya Afetlerde müdahale edilmesi gereken durumlarda doğru müdahalenin yapılması ve durumun daha kötüye gitmesinin engellenmesi
- Meydana gelen afet durumlarında can ve mal kaybının en aza indirilmesi
- İşletme prestijinin korunması
- Personelin öz güveninin artırılması sonucu verim ve kalitenin artması sağlanacaktır.